W Skodzie gdy chciałem Octavię, to dostałem do testu Superba. No bardzo był reprezentatywny dla Octavii, zwłaszcza pod względem miejsca w środku, wyciszenia i osiągów Za to jazda ok. 10 km, całkiem długa ... ale po drodze krajowej
Wyprzedaże rocznika 2009 - który model wybrać ?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
No moja jazda była ok Najpierw przewiózł mnie kawałek sprzedawca a potem dostałem ją w swoje łapki hehe Mamy tu kawałek obwodnicy więc do 160 ją pognałem a potem na taką wąska wyboistą drogę z zakrętami się udałem hehe a potem w miasto Może i krótko ale wszystkie możliwe trasy zaliczyłem
Hmm a może wiecie gdzie w Wawie mają 1.6 MPI do jazdy testowej?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tajemniczy_1Hmm a może wiecie gdzie w Wawie mają 1.6 MPI do jazdy testowej?Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothZamieszczone przez golibrodaTakie przejażdżki salonowe niewiele dają.
Wogóle kupuje samochody bez jazd próbnych (poprzednie też tak kupiłem i zadowolny jestem).
[ Dodano: Wto 23 Mar, 10 16:48 ]
I nie uznaję się za jakiegoś lamera. Auto ma jeździć i tyle.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydWogóle kupuje samochody bez jazd próbnych (poprzednie też tak kupiłem i zadowolny jestem).Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydAle ja już z reguły wiem konkretnie co chcę kupić i za ile - więc po co mam tym jeszcze jeździć ?
Zamieszczone przez patrykLKolego Golibroda, a jaki [rocznik] twojego auta?
Zamieszczone przez golibrodaMam rocznik 2010 bo upust na 2009 rok był taki sam jak na nowy rok 2010Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydAle ja już z reguły wiem konkretnie co chcę kupić i za ile - więc po co mam tym jeszcze jeździć ?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez loydAle ja już z reguły wiem konkretnie co chcę kupić i za ile - więc po co mam tym jeszcze jeździć ?
Eeeeee, pojeździ się, spłaci się kredyt i się weźmie następne. Ja to po zachodniemu podchodzę do motoryzacji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Ale po co ci "dane" sprzedawcy? Przecież nie będziesz z nim po kupnie jeździł czy mieszkał? :roll:
Zamieszczone przez winni77w UK i Niemczech nie wchodzi się po prostu z ulicy do salonu i kupuje bez jazdy.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Ja to po zachodniemu podchodzę do motoryzacji.
Mam na zachodzie "rodzinę" (tak się składa, że po wojnie część mojej rodziny z zachodu wyemigrowała do Polski) która tam mieszka od pokoleń i widzę jak to wygląda (traktowanie i podejście do samochodów). Przede wszytskim nikt się nie przejmuje zarysowaniami na autach, terkotaniami i innymi duperelami których na tym forum jest 70 % objętości. Jak jest stłuczka to się auto oddaje do naprawy a nie kombinuje jak na tym przyciąć 250 EUR (sporo wątków na forum). Jak się auto kupuje to z reguły full opcję (a nie pyta czy się używa climatronika :? ) i z reguły właśnie się wchodzi do salonu i po prostu kupuje (a nie wybiera przez 3 miesiące jakby to była inwestycja życia).
Różnice jednak są chyba pewne.
[ Dodano: Sro 24 Mar, 10 09:44 ]
Jak kupujesz telewizor to też tak testujesz wszytsko ? (dla klasy średniej na zachodzie kupno kompaktu to coś jak dla nas kupno dobrego telewizora).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydPrzede wszytskim nikt się nie przejmuje zarysowaniami na autach, terkotaniami i innymi duperelami których na tym forum jest 70 % objętości.
A myslisz że zkąd pochodzi car-detailing?? Z Agnglii !! Co jest ojczyzna tuningu w Europie? Angilia !! Sa jeszcze style, Niemiecki czy Frnacuski.
Myslisz że gdzie narodziły sie wyścigi równoległe i związne z nimi przerabianie auta? W USA. Widzsz gdzieś tu Polskę?? bo ja nie !!
P.S. Ja również mam rodzinę w Anglii która jest tam od 1945 r.
[ Dodano: Sro 24 Mar, 10 09:57 ]
Zamieszczone przez loydJak kupujesz telewizor to też tak testujesz wszytsko ? (Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez loydPrzede wszytskim nikt się nie przejmuje zarysowaniami na autach, terkotaniami i innymi duperelami których na tym forum jest 70 % objętości.
A myslisz że zkąd pochodzi car-detailing?? Z Agnglii !! Co jest ojczyzna tuningu w Europie? Angilia !! Sa jeszcze style, Niemiecki czy Frnacuski.
Myslisz że gdzie narodziły sie wyścigi równoległe i związne z nimi przerabianie auta? W USA. Widzsz gdzieś tu Polskę?? bo ja nie !!
P.S. Ja również mam rodzinę w Anglii która jest tam od 1945 r.
[ Dodano: Sro 24 Mar, 10 09:57 ]
Zamieszczone przez loydJak kupujesz telewizor to też tak testujesz wszytsko ? (
Ja mówię o zwykłej zachodniej klasie średniej - urzędniku, nauczycielu, czy lekarzu który kupuje samochód na 6 lat w kredycie i ma w dupie car detaling czy tuning. Auto ma jeździć a potem się pogoni do RP nr III/IV (już nie wiem która jest).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydJa mówię o zwykłej zachodniej klasie średniej - urzędniku, nauczycielu, czy lekarzu który kupuje samochód na 6 lat w kredycie i ma w dupie car detaling czy tuning. Auto ma jeździć a potem się pogoni do RP nr III/IV (już nie wiem która jest).
Tak wiec twierdzenie jakoby tylko u nas samochód traktowany był w jakis szczególny sposób jest błędne.
[ Dodano: Sro 24 Mar, 10 10:22 ]
Zamieszczone przez loyd(to jakiś ruch społeczny ?, czy moda ?).
A tego dowiedz się sam było juz na tym forum o tym baaardzo dużo. Jest nawet specjalny temat poświęcony tej sprawieCzarny Elegance
Komentarz
-
-
loyd
Pamiętaj o różnicy w zarobkach, w ZachEuropie najchętniej kupowanym autem klasy średniej (segment D) jest ... Audi A4 i BMW 3, a nie jakieś wynalazki typu Passat, Avensis, Mondeo czy inne france, o Skodzie nie wspominając. Wypasiony ZachEuropejczyk za roczną pensję kupuje sobie praktycznie co zechce z dużych aut, ma 2-gie i 3-cie auto gdy potrzebuje.
Co do kupna TV, hi hi to dobre Tylko że w ZachEuropie ludziska nie mają takiego chłamu w sklepach jak u nas w Euro/MediaMarkt/Saturn i w ciemno mogą kupić to co mają, bez testu.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Ja mam jeszcze jedno pytanie. Co kolega loyd, robi na tym forum? Skoro nie obchodzi cie jakim autem jeździsz ani nie interesujesz sieautami i jesteś aż tak bogaty że moszesz sobie pozwolic na zmienę auta co 3 lata to po co marnujesz czas na tym forum?? Szkoda twojego szasu na jakiś auto które i tak po słpłacie kredytuy sie sprzeda i kupi byle jakie następneCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz